Årskrönika

BOKSLUT – Årskrönika eller bara mina egna tankar om det som jag har skapat 2022

Jag inledde året med en solosemester på Cap Verde – en vecka på ett All inclusive – nu har jag lärt mig något nytt (dvs hur man beter sig på dylika ställen)

Under vårvintern renoverade vi som besatta i Rumskulla lade till ett extra dubbelrum så kurserna kan ta flera deltagare. Hans byggde badrum så vi har två fungerande badrum för gäster.

Flera kurser genomfördes både inom Röra & Beröra och Tantrickink både kortvarianten ”in the city” och ”retreaten” på kursgården.

Inom coachning och affärsutvecklingen så har jag under våren 2022 arrangerat flera nätverksträffar för Kvinnor som driver företag på bygden, för att inte jobba ihjäl mig var jag tvungen dra ner på det ideella arbetet i nätverk och föreningar. Dock har jag aktivt deltagit i flera träffar i Västervik och valde bli medlem i varenda företagsförening, partner till Västervik Framåt, medlem i Västerviks företagsgrupp men det känns som jag mot slutet av året hittade hem i Företagarna Västervik. Ränderna lämnar aldrig (Ni som känner mig vet jag var aktiv medlem och styrelseledamot både i Uppsala på den tiden och i Nacka Värmdö) Lokalt företagsfrämjande och nätverkande ligger mig varmt om hjärtat. Inom Sizbiz kommer jag lansera en galet bra grej under januari – will keep u posted!

Under sommaren känns det som jag inte gjorde annat än gav av min gåva på olika festivaler, började i Skåne, fortsatte i Östergötland – sedan en magisk vecka på Borderland utanför Eksjö för att toppa med två fantastiska workshops på Sexsibility på Ängsbacka – energin i ”Upper Barn” – OMG

Sommaren ägnades också så klart åt att hyra ut kursgården till turister som upptäcker Småland – som turistföretagare wannabees är vi supernöjda med året!

Hösten kickstartade med uppstart av den tredje omgången av Body Mind & Soul tantramassageträning vilka diplomerades i november. Ser verkligen fram mot att vårens omgång som blir lite annorlunda än tidigare.

Inom tantraområdet så fortsätter jag hålla fanan högt för att vi i branschen ska jobba seriöst och moraliskt korrekt – fortfarande hör även jag storys om vad som händer på workshops och i olika sessionsrum. Kära kollegor i Sveriges Tantrabehandlare så tacksam för vårt arbete att bidra till att branschen städar framför egen dörr.

Lokalt här hemma i Småland ger jag workshops inom tantra och andning och tillhandahåller tider för behandlingar och sessioner även om jag fortfarande jobbar en del i Stockholm och har kvar lokalen på Södermalm.

Hösten innebar även att sommarens arbete med att sätta samman ett utbildningsmaterial inom tantrisk beröring ledde till en till bok – så boken Röra & Beröra Din guide till tantrisk Xtasmassage publicerades och finns i alla streamingtjänster och säljs via bokhandeln och mig själv. Hur galet kul är inte det att återigen publicera sin version av tantrisk massage, för till att inspirera och lära dig bara genom att du gör som jag säger (Du läser). Det är nog dags att jag verkligen kallar mig författare och inspiratör facilitator.

Hösten innebar även workshops i Röra & Beröra både i Stockholm och på kursgården samt så klart flaggskeppet Tantrickinkretreat – den roligaste workshopen för mig personligen då den innebär så mycket expansion och lekfullhet på kort tid. Alla mina olika grenar och workshops har sin smak och färg och ger tillbaka till mig på olika sätt. Jag mår som bäst när jag får göra olika saker.

Det sista jag gjorde i år var att förverkliga en dröm att nån gång i livet äga och driva företagande i Aktiebolagsform. Även kallat det Vuxna företagandet. Precis innan jul såg Sofia Cerne Creations AB dagens ljus och det blev rekordsnabb handläggning ingen jag pratat med har varit med om att det blir ok från en dag till en annan – jag tolkar det till min fördel att det är rätt. Ni vet den gamla devisen ”känns det lätt är det rätt” Bugar mig ödmjukt i tacksamhet för att du följer mig i mitt arbete och i mitt liv och nu när sammanfattningen är gjort så kan jag rivstarta 2023

Hänger du med? Ser fram mot samskapa.

Se dig i vimlet, att du deltar i nätverkande, på workshops och kurser fast huvudsaken är att Du gör din grej!

Kram
Sofia