Stäng Bakdörrarna – Framtiden finns bokstavligen framåt!

Vägen framåt är ofta blockerad av de bakdörrar vi glömmer att stänga. Att gå framåt och nå våra mål kräver att vi tar ett bestämt beslut: låt inte bakdörrarna stå öppna!

För många herrans år sedan borde varit runt 2008-2010 då jag gjorde mycket och intensiv personlig utveckling, inom både kroppsterapi och breathwork, då pratade vi mycket om bakdörrar. Starka terapier och breathwork är verkligen tekniker och verktyg som lockar fram ”skiten” och belyser vilka skuggsidor och bakdörrar som fortfarande är aktiva. Min tolkning då var, att frågan handlade om jag verkligen hade släppt taget om det gamla och var åtagen det nya? För mig blev det boktavligen ett enormt skifte 2010 när bokstavligen allt det gamla lades åt sidan och jag släppte taget om allt från företag, uppdrag, hus och hem och började om helt och hållet. Relationer hade jag redan släppt 2009 och det fanns utrymme för det nya.

Som coach är detta en verkligt relevant fråga, som jag tänker och tycker jag behöver belysa återkommande gånger med en klient och även för mig själv. Ofta så dyker saker upp under resans och processens gång som gör att – okej det är dags stänga nya bakdörrar, dörrar du kanske inte ens visste du hade öppnat. Så tro verkligen inte att de tidigare stängda dörrarna förblir stängda för evigt, det kommer nya dörrar – jag lovar!

Varför ska du då stänga bakdörrarna?

1️⃣ De distraherar och splittrar: När vi har bakdörrar öppna till det förflutna, slösar vi energi och fokus på att hantera det som redan har passerat. Det splittrar våra tankar och hindrar oss från att fullt ut engagera oss i vad som ligger framför oss.

2️⃣ Komfortzonen: Bakdörrar representerar ofta vår komfortzon – en plats där vi känner oss trygga men sällan växer. Genom att hålla de öppna tillåter vi rädslor och osäkerheter att hålla oss tillbaka från att utforska nya möjligheter och utmana oss själva.

3️⃣ Stagnerar utvecklingen: Att ständigt blicka tillbaka och hålla bakdörrar öppna förhindrar oss från att fullt ut omfamna förändring och personlig utveckling. Det håller oss fast i det förflutna och hindrar oss från att sträva mot våra framtida mål.

Släpp taget om det förflutna och stäng bakdörrarna.

Framtiden väntar på dig framåt. Om du är redo är jag det också!

#FramåtTänkande #FramtidenÄrNu #StängBakdörrarna

Stäng Bakdörrarna – Framtiden finns bokstavligen framåt! Läs mer »

FEELGOODFESTIVAL i VÄSTERVIK 27-28 april

Har den senaste tiden klippt och klistrat schemat för Feelgoodfestivalen i Västervik den 27-28 april – www.feelgoodfestival.se

Jag är så glad för det kommer så många bra ledare, som här beskriver sina workshops själva. Har du frågor så hittar du deras hemsidor och kan kontakta dem, eller så löser vi dina frågor på plats på festivalen, vi ses väl där?

Soundhealing med Magnus Karlsson från Soulsound Sweden

Soundhealing/Ljudbad är en att uppnå avslappning, inre resor och läkning både psykiskt och fysiskt med hjälp av ljud, rytm och vibrationer. Man ligger ner, gärna med filtar och ögonkudde för att sedan badas med ljud. Vi använder trummor, sång, skålar, stränginstrument och mycket mer. Ett ljuvligt pass. Magnus kommer också guida oss i ett Rythm Flow.

Detta är ett pass uppbyggt i tre delar kring rytmik och rörelse. Det är bevisat hur läkande, stärkande och positivt det är med rörelse och dans för oss människor. Jag vill med detta pass få oss att släppa hämningar till rytmer. Här finns inga måsten eller att göra fel steg utan man hittar in sin egen rytm och form. Man rör sig fritt och lekfullt.

Din inre eld – Ayurvediska årstidsreningar med Jenneli Gränshagen från Jennas Ayurvediska

Detta blir en workshop om ayurvedisk visdom om hur man håller sig i balans med årstidsdetoxer. Hur Ayurveda vetenskapen är uppbyggd med elementen och doshorna, att leva efter dygnsrytmen och årstiderna enligt ayurveda. Hur vi transformerar vår mat till näring och varför det är bra med årliga detoxkurer.

Kraft, balans och energi – för dig som är kvinna med Anna Rosen från Annas HelhetsCenter

Den här workshopen är för dig som är kvinna och som vill öppna upp, känna mer och njuta mer av vad livet har att ge och leva mer ifrån hjärtat. Landa tillsammans med andra kvinnor där vi gör olika övningar för att komma i mer kontakt med oss själv och varandra.

Anna kommer också leda en dansworkshop Dansa dig fri

Kom och låt din kropp röra sig fritt till musiken. Här har du möjlighet att släppa taget om allt för en stund och i enkelhet och lätthet bara följa flödet från kroppens impulser. Det finns inget rätt eller fel. Ingen koreografi att följa. Du är helt fri i dina rörelser. Alla kan vara med.

Breathwork 9D med Katarina Sandberg från Outdoorness

Breathwork: ett samlingsnamn för olika kraftfulla andningstekniker. Breathwork är en fantastisk metod för att få en djupare kontakt med dig själv och läka gamla sår och trauman. Du kan även uppleva en mängd andra positiva effekter av breathwork såsom: -ökad mental klarhet -lösa upp spänningar -lindra stress, ångest och oro -ökad kreativitet -stärka din intuition -du kan även känna en ökad kärlek och tillit till dig själv och en större förståelse för vem du är. Breathwork 9D En kombination av uråldrig andningsteknik och dagens digitala system. I denna Breathwork används hörlurar där lager på lager av ljudfrekvenser, musik och guidad Breathwork spelas. Frekvens och ljudvågor är anpassade för att ge en så djup och kraftfull resa som möjligt.

Body Love Yoga med JessicaEriksson Essens Coaching AB

Body Love Yoga är en meditativ form av yoga med avslappning i rörelse. Vi guidar kroppen tillbaka till sitt naturliga rörelsemönster där den så småningom kan uttrycka sitt autentiska ansträngningslösa flöde. Kombinationen av djup avslappning och väckande av slumrande muskler som behöver aktiveras för en sund balans i kroppen, balanserar yin och yang och ger dig tillgång till mer av din inneboende kapacitet. På yogamattan och i livet som helhet. Vägen till självkänsla på djupet går genom kroppen. För att utveckla äkta och innerlig kärlek till oss själva behöver vi ha intim kontakt med våra egna kroppar. Vi behöver lära oss att älska och omfamna dem precis som de är i varje ögonblick. Vi behöver också medvetet ge dem uppmärksamhet och kärlek för att det ska fortsätta att vibrera av livslust genom ett helt liv. I Body Love Yoga får du nycklarna till att älska dig själv på djupet. Kärleken kommer som bekant inifrån och den här yogan syftar bland annat till att du ska komma i kontakt med din inre kärlek, integritet och sensualitet.

Jessica kommer också guida oss i en Breathwork på temat Livsenergi

Det här är en fantastisk klass som guidar dig hem till glädje, kärlek och ljus. Inbjudan är att tillåta dig själv att gå djupt för att öppna upp en portal in till andra dimensioner och till ditt eget livselixir.

Kirtan – mantran som lyfter med Håkan Kjellin

Vi sjunger och upprepar enkla uråldriga och positiva mantran till nya melodier. Vi går in i en inre stillhet samtidigt som våra röster förstärker och lyfter varandra. Sång, glädje och innerlighet för alla!

Brother support med Growing Man grundarna Pierre Björklöw och Jimmy Engström

Vi kommer att hitta inte och yttre stöttning och fördjupad förståelse av broderlig närhet

Samtycke-Vem gör och för vems skull? Med Lasse Hedlin

Genom enkla och trygga övningar får Du lära dig de 2 olika “vägarna” för samtycke på ett sätt som integrerar kunskapen i din kropp inte bara teoretiskt. Vi tränar på att kommunicera önskningar och gränssättning! Kom och upplev hur befriande det är att kunna förstå och integrera samtycke i Ditt liv!

Beyond Yoga med Jill Weidenstolpe som driver Unstuck Warrior

Passet kommer gå ut på att Måla utanför linjerna! Vi bygger en slinga av repetitiva rörelser, där varje ny omgång ger dig möjlighet att bryta alla regler för hur positionerna ska se ut och i stället skapa ditt eget uttryck. Vi fokuserar på hur det känns att röra sig och inte alls på hur det ser ut. Låt musiken och rörelserna ta dig med på en resa bortom vad du tror att yoga är! Dynamisk klass – kom redo att njuta, leka & svettas!

Jill kommer också bjuda oss på Breaking the box (andning & meditation)

Känner du att du fastnar i gamla mönster som inte tjänar dig? Genom andningsövningar lugnas ditt nervsystem så att du kan komma i djupare kontakt med det som är viktigt för dig. Låt dig sedan guidas igenom en meditation, där du får krossa den box du lever i så att du kan expandera utåt och ta upp mer plats i världen. Ta med dig skrivblock & penna för reflektion.

Johannes Löf från My outdoorpassion kommer guida oss i en Mindfulness – creating an island och being in the sea of constant doing En introduktion till mindfulness med prova på mindfulnessmeditation

Ecstatic Dance med vår fantastiska DJ Per Gustaf som går under namnet pairgoodstuff

Dance Expansion med Emma Birgersson c/o Söraby Hon kallar också klassen Danstrans euforimagi där du kommer kunna Låt dig guidas och frigöras genom denna energirika dansmeditation som tar dig från allt mellan högt och lågt. Du dansar i dig själv till inspirerande musik med fem olika syften – Flow, Staccato, Chaos, Lyrical & Stillness som ger dig både energi och inre lugn. Passar dig som dansat mycket likväl du som vill få in mer dans i ditt liv.

Lymfyoga med Helene Swärdstål från Happy Body Lymfyoga är en lugn mjuk yogaform vars syfte är att kicka igång vårt reningssystem. Lymfsystemet, är en viktig del i vårt immunförsvar. Med lugna sköna rörelser tillsammans med andningen skapar vi cirkulation och aktivering av lymfsystemet. Värk, trötthet, svullnad, svårt att gå ned i vikt, återkommande förkylningar, åderbråck, migrän, magproblem, acne eller torr hud mm kan vara symtom på att ditt immunsystem inte fungerar som det ska. Inga förkunskaper behövs och du gör övningarna utifrån din kropps förutsättningar just idag.

Sofia Cerne från Xtas kommer erbjuda en introduktion till tantra i workshopen Tantra Curious, det blir andningsövningar, enklare påklädda beröringsövningar med fokus på närvaro och kontakt och gränssättning.

FEELGOODFESTIVAL i VÄSTERVIK 27-28 april Läs mer »

ÄR ATT GÖRA SIN GREJ EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET?

När företagande och företagsamhet kom in i mitt liv så hade jag först en bild av att jag skulle bli byråkrat och jobba inom någon myndighet. Jag hade sådan tur att jag fick prova på att vara anställd på Uppsala universitet under ett års tid och det var glasklart att jag inte tackade ja till fortsatt anställning. På fikarasterna pratade tanterna om sina barnbarn och jag var 25 år och på väg ut i livet – vi var inte en match…Jag hade också för mycket förslag till utveckling och förändring som aldrig skulle implementeras och jag bli begränsad i min kreativitet och passion.

Begreppet GÖR DIN GREJ hade kommit i min väg. Jag var övertygad, och är fortfarande att om människor förverkligar sina idéer och produkter får leva ut sin kreativitet likt kreatörer, artister och konstnärer då skapar vi tillsammans en bättre värld och då minskar både sjuknärvaron och sjukfrånvaron. Om själen får komma till uttryck mår också kroppen bra och vi skapar ett positivt bidrag till samhället och oss själva.

Kanske siktar jag för högt upp i Maslows behovstrappa kring självförverkligande och självuttryck – men nej, jag tror verkligen att vi alla ska sikta högre. Inte nödvändigtvis i form av vinster och pengar och den typen av makt. Men vi behöver alla sammanhang där vårt självuttryck får komma till tals. Jag ser det som en tryckfrihetsförordning kring företagande och företagsamhet och kreativitet.

Vi har rätt att försöka etablera våra idéer och bolag på en marknad. Det är ju inte säkert att det jag gillar att göra hittar en marknad – men om jag aldrig provar – hur ska jag då veta? Säkerhet i form av livrem och hängslen – det funkar sällan i företagande. Här är det mer GSG – Går det så går det. KBK (Kör bara kör), Just Do It och andra deviser. I många år hävdade jag att NU-regeln alltid gäller. Vad menar jag med det? Gör det nu, testa. Vad kan du sälja idag. Hur kan själv testa produkten och tjänsten du erbjuder. Att finslipa på detaljer i evighet – ja, då hinner marknaden tröttna.

Så slutligen – låt din eld och passion brinna, undvik brinna för mycket så energin tryter. Se till att ta hjälp och jobba tillsammans med andra, men våga vara stjärnan också, det är banne mig din rättighet!!!

ÄR ATT GÖRA SIN GREJ EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET? Läs mer »

SÄLJA PÅ FOMO eller JOMO?

Då jag är passionerad och intresserad kring försäljning och företagande så följer jag en hel del självutnämnda gurus, konsulter och coacher och nu börjar jag tröttna på att det bara ska gå att sälja på rädsla.

Call to action, don’t miss…last chance…hurry, expires soon…

Endast två platser kvar

En dag kvar på early bird (jag svär i kyrkan nu för nyttjar detta jag också)

Hur väljer du att sälja? Nyttjar du det mänskliga psyket och skapar en känsla av att det är den enda chansen ta del av denna kurs, event eller vad det nu är du säljer. Det råder ingen brist på kunskap i det moderna samhället. Det råder ingen brist på hjälp heller.

FEAR OF MISSING OUT – detta fenomen möter mig hela dagarna. Men hallå, om du är seriös med ditt företagande så kommer du finnas kvar med dina tjänster och produkter även efter ”early bird” priset tar slut. I ett hållbart samhälle så har vi alla en mer långsiktig plan för hur verksamheten ska drivas. FOMO funkar i ett bristsamhälle, det bygger på att det inte finns tillräckligt med resurser i samhället, det finns så klart vinnare och förlorare. Det är en inställning som också bygger på ett nollsummespel, stämmer verkligen det? I min värld som jag vill ska bygga på kärlek blir 1+1 = 3

Klurar för min egen och klienters del hur de ska kunna sälja på kärlek i stället. Att dina kunder och klienter ska välja dig av kärlek inte av rädsla för att du är borta i morgon.

Kan du om formatera ditt psyke till JOMO i stället – JOY OF MISSING OUT. För om du väljer bort något så gör du det av kärlek till dig själv och dina egna processer och strategiska val som ligger i linje med ditt eget varför och mål. Att välja bort något är att säga JA till dig själv och din sanning.

Så utmaningen är just nu – går det skapa säljprocesser från kärlek i stället för rädsla? Help me out here… Vad är dina tankar? Hör av dig så pratar vi om saken.

SÄLJA PÅ FOMO eller JOMO? Läs mer »

Att vänta in flödet – lönar sig alltid

Det slår aldrig fel – ge kroppen vila, värme och sol. Gärna på en plats med lite berg och hav då kommer det alltid åter. Vad är det som kommer åter? Jo det där som vi springer runt och jagar efter och inte kan pressa fram.

Flödet. kreativiteten. Livslusten. Arbetslusten. Efter att jag rört mig i ”personligutvecklingskretsar” i 25 års tid så börjar det så smått landa i kroppen – vad menar vi egentligen med att lyssna in flödet?

Ibland beskriver jag det som att hinna med mig själv. Att både jag och kroppen är på samma plats. I samma känslotillstånd. Den typen av tillstånd är ju egentligen lätt att skapa i vardagen, men det är oftast den känslan som tar stryk av ”to do listor”, för trångt i kalender. Stress mellan bussar och bilar. Så klart spelar vintern och grådasket in också – vem blir inte kreativ i 20-22 grader och solsken? Isbjörnar och pingviner kanske.

Det krävs mod att våga stanna upp, våga känna efter och bara vara. Jag tog mig den tiden nu och den senaste veckan var det semester – för första gången på länge så var inte datorn med ens. Jag som hela tiden tror att mitt livsepos eller nästa bok ska skrivas på en kafferast gärna med utsikt mot havet.

Jag mår bäst i lagom sol, lagom varmt havsvatten som slår in mot klippor och strand. Då väcks min skaparlust och kreativitet.

Nu är jag på G igen efter en chartervecka på Gran Canaria. Så tacksam till mig själv att jag verkligen gjorde vad jag kunde för ”Ha semester” Flödet är på väg sippra tillbaka och jag tänker surfa på nästa våg som dundrar in mot land.

Njut av livet goa vänner och flowa på!

Att vänta in flödet – lönar sig alltid Läs mer »

Rulla till toppen