Stäng Bakdörrarna – Framtiden finns bokstavligen framåt!

Vägen framåt är ofta blockerad av de bakdörrar vi glömmer att stänga. Att gå framåt och nå våra mål kräver att vi tar ett bestämt beslut: låt inte bakdörrarna stå öppna!

För många herrans år sedan borde varit runt 2008-2010 då jag gjorde mycket och intensiv personlig utveckling, inom både kroppsterapi och breathwork, då pratade vi mycket om bakdörrar. Starka terapier och breathwork är verkligen tekniker och verktyg som lockar fram ”skiten” och belyser vilka skuggsidor och bakdörrar som fortfarande är aktiva. Min tolkning då var, att frågan handlade om jag verkligen hade släppt taget om det gamla och var åtagen det nya? För mig blev det boktavligen ett enormt skifte 2010 när bokstavligen allt det gamla lades åt sidan och jag släppte taget om allt från företag, uppdrag, hus och hem och började om helt och hållet. Relationer hade jag redan släppt 2009 och det fanns utrymme för det nya.

Som coach är detta en verkligt relevant fråga, som jag tänker och tycker jag behöver belysa återkommande gånger med en klient och även för mig själv. Ofta så dyker saker upp under resans och processens gång som gör att – okej det är dags stänga nya bakdörrar, dörrar du kanske inte ens visste du hade öppnat. Så tro verkligen inte att de tidigare stängda dörrarna förblir stängda för evigt, det kommer nya dörrar – jag lovar!

Varför ska du då stänga bakdörrarna?

1️⃣ De distraherar och splittrar: När vi har bakdörrar öppna till det förflutna, slösar vi energi och fokus på att hantera det som redan har passerat. Det splittrar våra tankar och hindrar oss från att fullt ut engagera oss i vad som ligger framför oss.

2️⃣ Komfortzonen: Bakdörrar representerar ofta vår komfortzon – en plats där vi känner oss trygga men sällan växer. Genom att hålla de öppna tillåter vi rädslor och osäkerheter att hålla oss tillbaka från att utforska nya möjligheter och utmana oss själva.

3️⃣ Stagnerar utvecklingen: Att ständigt blicka tillbaka och hålla bakdörrar öppna förhindrar oss från att fullt ut omfamna förändring och personlig utveckling. Det håller oss fast i det förflutna och hindrar oss från att sträva mot våra framtida mål.

Släpp taget om det förflutna och stäng bakdörrarna.

Framtiden väntar på dig framåt. Om du är redo är jag det också!

#FramåtTänkande #FramtidenÄrNu #StängBakdörrarna

Rulla till toppen